افزونه جلالی را نصب کنید. Monday, 16 June , 2025 ساعت تعداد دیدگاهها : 0×
پ
پ

آیا دکتر میرمحمدی در جلسات مجلس شورای اسلامی غیبت داشته است؟

?اخیرا در برخی رسانه‌های مجازی وابسته به هر دو طیف اصولگرا و اصلاح‌طلب، مطلبی برگرفته از سامانه شفافیت آراء نمایندگان مجلس منتشر شده و به استناد آن این طور برای مخاطب وانمود شده که دکتر میرمحمدی، غیبت زیادی در مجلس داشته است!

اما واقعیت چیست؟

1- آمار منتشر شده مربوط به درصد «ساعات» عدم حضور نمایندگان در مجلس شورای اسلامی است که این آمار شامل مواردی چون ماموریت ها، مرخصی ها و یا غیبت نماینده می باشد. هر نماینده مانند تمام کارکنان نهادهای عمومی و خصوصی، مطابق قوانین و مقررات می تواند از موارد گفته شده استفاده کند. اما اینکه دکتر میرمحمدی از این موارد گفته شده در چه راستایی استفاده نموده اند در ادامه توضیح داده خواهد شد.

2- در هر جلسه علنی مجلس، اقدامات مختلفی از جمله قانونگذاری، طرح سوال از وزراء، قرائت گزارش‌های نظارتی و… انجام می‌شود اما بخش زیادی از جلسات مجلس (۱ ساعت از ۴ ساعت)، صرف نطق‌های نمایندگان می‌شود.

3- در زمان ارائه این نطق‌ها که عمدتا پیرامون مسائل حوزه‌های انتخابیه فرد ناطق در زمان‌های مشخصی ایراد می‌شود، نمایندگان با اولویت‌بندی مشغله‌ها، بعضا با استفاده از مرخصی‌های قانونی خود به دفاتر کار خود مراجعه می‌کنند تا پیگیر مسائل مختلف مربوط به نمایندگی و دیدار با وزراء و مسئولین ازشد کشور و ملاقات با ارباب رجوع و… شوند که دکتر میرمحمدی نیز به لحاظ اهتمام به مسائل کشور و منطقه از این فرصتها حداکثر استفاده را نموده است.

4- مساله دیگر آن است که برای هر نماینده به تناسب مسئولیتهایی که در مجلس و به خصوص در کمیسیون‌های مختلف دارد، ماموریتهایی در بیرون صحن مجلس واگذار می‌شود که از قضا به وظایف نمایندگی کاملا مرتبط است و البته برخی اوقات با زمان جلسات مجلس تلاقی دارد.

5- ضمن اینکه اعضای کمیسیون تلفیق بودجه مجلس، بخاطر اهمیت حیاتی و فشردگی کارشان، در موارد متعدد ناگزیرند جلسات کمیسیون تلفیق را همزمان با جلسات صحن علنی برگزار کنند و طبیعی است که اعضای کمیسیون در این جلسات حضور پیدا کنند و لاجرم در صحن حضور نداشته باشند.

6- طبعا دکتر میرمحمدی به عنوان تنها نماینده استان یزد که سه سال متوالی در مهمترین کمیسیون مجلس یعنی کمیسیون تلفیق بودجه سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ عضویت داشته و به عنوان نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان و نیز عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی، در ماموریتهای مختلفی که برعهده وی قرار داده شده حضور داشته و در جلسات کمیسیون‌ها که موازی با جلسات صحن بوده شرکت کرده است.

7- پرواضح است که حضور در جلسات کمیسیون‌ها و به ویژه کمیسیون تلفیق و یا حضور در ماموریتهای محوله از ناحیه مجلس، به منزله غیبت و کم‌کاری نماینده نیست؛ اگرچه که به این خاطر، ناگزیر معمولا برای ساعاتی مرخصی اخذ شود. به همین دلیل است که تعداد زیادی از نمایندگان شاخص مجلس، در میان افرادی قرار گرفته‌اند که میزان غیبت بیش از ۲۰ درصد را داشته‌اند.

8- از سوی دیگر گواهی رسمی مجلس و مروری بر مشروح مذاکرات مجلس شورای اسلامی که در سایت روزنامه رسمی کشور منتشر می‌شود، نشان می‌دهد دکتر میرمحمدی نه تنها غیبتی در جلسات مجلس نداشته بلکه حتی از مرخصی‌های خود نیز استفاده ننموده و تا تاریخ ۶ دی ۱۴۰۲ از مجموع ۱۰۷ روز مرخصی استحقاقی اعطاء شده طی ۳.۵ سال، جمعا از ۷۷ روز آن استفاده نموده است که بخشی از این مرخصی استحقاقی مربوط به مرخصی استعلاجی به دلیل ۲ بار ابتلا ایشان به کرونا و جمع عدم حضور دقیقه ای و بعضا ساعتی ایشان در روزهای فعال مجلس به دلائل مطروحه در بند ج فوق الذکر است. (این موضوع قابل جستجو در سایت روزنامه رسمی می‌باشد)

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.