افزونه جلالی را نصب کنید. Monday, 16 September , 2024 ساعت تعداد دیدگاهها : 0×
پ
پ

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: حق الزحمه‌ای که برای دستیاران یا رزیدنت‌ها در بودجه صندوق رفاه در نظر گرفته شده به مبلغ ۴۶ میلیارد تومان بود که در کمیسیون تلفیق این مبلغ به ۲۰۰ میلیارد تومان افزایش داده شد.

سید جلیل میر محمدی میبدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در مورد خروج ۳هزار پزشک از کشور در طی یک سال اخیر گفت: باید بررسی شود آیا میزان خروج پزشکان از کشور در طی یکسال اخیر با شیوع کرونا ارتباطی دارد یا خیر، اگر چنین آماری صحت داشته باشد، باید مشخص شود این خروج به مهاجرت دائمی آنها ختم شده یا به دلائلی نظیر ارتقای تحصیل بوده است؛ البته باید توجه کنیم که مهاجرت در کل دنیا امری عادی است و تنها مختص کشور ما نیست.

نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی افزود: خوشبختانه ظرفیت پذیرش پزشک در کشور ما بسیار خوب است، اگر با بررسی ثابت شود که پزشکان کشور ما مهاجرت غیر بازگشت به وطن را انتخاب می‌کنند باید این موضوع آسیب شناسی شود و راهکار حل مشکل ارائه گردد، پزشکان ما ۷ سال در رشته پزشکی تحصیل کرده‌اند و بعضا هم اکنون بیکار هستند آیا ‌توانسته‌ایم زمینه اشتغال آنها را در کشور مهیا کنیم؟ کشور ظرفیت پذیرش تعداد کثیری از پزشکان در مقاطع بالاتر تحصیلی را دارد؟ بطور خلاصه شرایط ادامه تحصیل آنها در کشور امکا‌نپذیر است؟

وی ادامه داد: نمی‌توان با اجبار مانع از خروج پزشکان از کشور شد بلکه باید با سیاست‌های تشویقی اقدام به استخدام پزشکان در حوزه درمان و سلامت کرد و مانع از خروج آنها از کشور شد، بسیاری از مجموعه‌هایی که وظیفه حاکمیت آنها فعالیت در حوزه بهداشت و درمان نیست به حوزه بهداشت و درمان کشور ورود پیدا کرده‌اند، به فرض مثال افرادی که به نام بهداشت و درمان در کشور پلی کلینیک‌های متعدد راه اندازی می‌کنند در حالتی که وظیفه اصلی آنها درمان نیست باعث ضایع شدن حقوق بسیاری از پزشکانی شده‌اند که سال‌های طولانی از عمر خود را صرف آموختن علوم پزشکی کرده‌اند.

نماینده مردم در مجلس یازدهم تاکید کرد: باید بپذیریم سازمان‌ها و نهادهای غیرمرتبط که به بهانه‌های متفاوت به حوزه سلامت ورود پیدا کرده‌اند عاملی بر فرصت سوزی شغلی برای پزشکان مملکت هستند قطعا پاسخی در مقابل این مهاجرت‌ها نخواهند داشت؛ سازمان‌های مسئول در مقابل بی‌نظارتی خود باید مورد سوال قرار گیرند؟ یکی از دلایل تغییر شغل پزشکان و بیکاری و حتی مهاجرت آنها در کشور است همین فرصت سوزی شغلی در سایه بی‌توجهی و بی‌نظارتی است.

کرونا یکی از دلایل مهاجرت است

میرمحمدی میبدی کرونا را یکی از عوامل مهاجرت دانست و ادامه داد: کرونا می‌تواند عاملی بر مهاجرت پزشکان در یکسال اخیر باشد، شیوع پاندمی کرونا کمبود پزشک و پرستار را در تمام دنیا در اوضاع ناخوشایندی قرار داده است، امروز این تقاضا برای استخدام کشورهای دیگر برای پزشکان و پرستاران فراهم شده است. اگر بی‌توجهی به اشتغال، حقوق و بهبود شرایط فارغ التحصیلان پزشکی ادامه داشته باشد بی‌شک کشور ضربه سنگینی می‌خورد، امروزه زنگ هشدار خروج پزشکان و پرستاران در کشور به صدا درآمده است، ادامه دار بودن بی مهری به این گروه تبعات گرانی را برای سلامت کشور در پی خواهد داشت.

افزایش حق الزحمه‌ رزیدنت‌ها در بودجه سال آینده

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: حق الزحمه‌ای که برای دستیاران یا رزیدنت‌ها در بودجه صندوق رفاه در نظر گرفته شده به مبلغ ۴۶ میلیارد تومان بود که در کمیسیون تلفیق این مبلغ به ۲۰۰ میلیارد تومان افزایش داده شد، حق الزحمه تحصیلی آنها بدون شک در سال آینده رشد خواهد داشت که این میزان به افزایش اعتبارات وزارت بهداشت، درمان و آموزش در بودجه تغییر می‌کند.

عضو کمیسیون تلفیق در مجلس یازدهم یادآور شد: بسیاری از رزیدنت‌ها و دستیاران با هزینه‌های سنگینی در خارج از کشور شروع به تحصیل کرده بعد از یک یا دو سال تحصیل به کشور بازگشته و از طریق وزارت بهداشت و درمان پزشکی جذب سیستم درمانی کشور می‌شوند اگر بتوانیم ظرفیت دستیاری در برخی از رشته‌های خاص را بالا ببریم، مانع از خروج و مهاجرت بسیاری از پزشکان عمومی از کشور خواهیم شد.

پهن فرش قرمز اروپا برای پزشکان کشورهای جهان سوم

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یادآور شد: در حال حاضر کشورهای اروپایی که از کاهش نیروی انسانی رنج می‌برند، کرونا کمبود پزشک و پرستار را در این کشورها نمایان‌تر کرده است بسیاری از محدودیت‌های پذیرش پزشکان و پرستاران دیگر کشورها را برای ورود و پذیرش آنها برداشته‌اند. به بیانی دیگر در این شرایط کرونایی فرش قرمز اروپا برای پزشکان و پرستاران کشورهای جهان سومی پهن شده است.

نماینده مردم در مجلس یازدهم اظهار کرد: پزشکان در داخل کشور در مقابل دریافت خدمات بعد از اتمام تحصیل مکلف به ارائه خدمات در مناطق محروم هستند؛ بر همین اساس تذکر به سازمان‌های دولتی و خصوصی که بی مورد در عرصه پزشکی ورود پیدا کرده‌اند جایز است و ایجاد فرصت شغلی برای فارغ التحصیلان پزشکی و پرستاری کمترین اقدام برای نگهداری این سرمایه انسانی در داخل کشور است.

هزینه پرورش پزشک در کشور زیاد است

وی ادامه داد: باید بپذیریم تربیت یک پزشک عمومی و متخصص از لحاظ آموزشی با سایر رشته‌ها متفاوت است، افرادی که وارد رشته پزشکی می‌شوند با جان مردم سرو کار دارند بدون شک هفت سال تحصیل در شاخه پزشکی هزینه سنگینی برای خانواده‌ها و کشور به همراه دارد، آموزش آنها به صورت عملی و حضور در بیمارستان‌ها همگی هزینه‌های هنگفتی را به خود اختصاص می‌دهد برای تربیت یک پزشک نقل و قول‌های متفاوتی به لحاظ اعداد و ارقام عنوان می‌شود، پزشکان و پرستاران ثروت‌های این کشور هستند که باید برای حفظ آنها دولت و مجلس ورود پیدا کنند و مانع از خروج این سرمایه اجتماعی از کشور باشند البته با در نظر گرفتن امکانات استخدامی و حقوقی که کرونا این کمبودها را نمایان‌تر از گذشته کرده است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: ضرورت دارد خروج پزشکان از کشور در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مطرح و تصمیم گیری شود./

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.