آیا مصوبه افزایش سن بازنشستگی قطعی و تبدیل به قانون شده است؟
?پاسخ: خیر! این مصوبه همراه با سایر مواد لایحه برنامه هفتم توسعه به شورای نگهبان ارجاع شده تا از لحاظ انطباق با شرع و قانون اساسی بررسی شود و ممکن است به بخشی از این مصوبه یا کل آن از سوی این شورا ایراد وارد شود و برای بررسی مجدد به مجلس بازگشت داده شود.
آیا مصوبه اصلاح سن بازنشستگی، طرح مجلس بوده است؟
?پاسخ: خیر! این مصوبه، لایحه دولت بوده که مطابق با اصل ۷۴ قانون اساسی به مجلس ارسال شده و در کمیسیون تلفیق و سپس صحن علنی با اصلاحات زیادی، تعدیل گردید و سپس به تصویب نمایندگان رسید.
آیا مصوبه اصلاح سن بازنشستگی، شامل کارگران مشاغل سخت و زیانآور (نظیر کارگران بسیاری از بخشهای معادن، کارخانجات کاشی و فولاد و…) میشود؟
?پاسخ: خیر! مطابق با تبصره ۳ مصوبه مذکور (ماده ۲۹ بند «خ» الحاقی لایحه برنامه هفتم توسعه)، مشمولان قوانین سخت و زیان آور تابع این قانون نیستند.
چرا هزینه سوءمدیریت در صندوقهای بازنشستگی و شرکتهای تابعه آنان را باید مردم با اجرای مصوبه افزایش سن بازنشستگی بدهند؟
?قطعا بر هیچکس این سوءمدیریتها پوشیده نیست؛ اما علت ناترازی شدید صندوقهای بازنشستگی فقط این مساله نیست، بلکه عواملی چون کاهش رشد جمعیت، افزایش سن امید به زندگی و تغییر هرم جمعیتی به سمت سالمندی، باعث شده تا نسبت بیمه پردازان به بازنشستگان کم شود.
?ضریب اکچوئریال (نسبت پشتیبانی افراد شاغل نسبت به بازنشستگان) در ابتدای انقلاب، هفت بیمهپرداز در مقابل یک مستمریبگیر بوده است اما این ضریب در حال حاضر به حدود ۳.۵ تا ۴ بیمهپرداز به ازای یک مستمریبگیر کاهش یافته و این مسئله یکی از عوامل بروز بحران در صندوقهای بازنشستگی است.
ثبت دیدگاه