گفتگوی دکتر میرمحمدی با روزنامه خراسان درباره طرح تحقیق و تفحص از سازمان اوقاف و امور خیریه کشور 🔻
http://khorasannews.com/newspaper/page/21264/1/786992/0
اوقاف در اتاق شیشهای

این یک مزیت است نه نقص
بی شک، سوال از دستگاه ها و حتی نهادهای حاکمیتی خارج از نظارت «دولت» و قرار دادنشان در محل پاسخگویی آن هم در مجلس شورای اسلامی به عنوان «خانه ملت»، نه تنها نقص و ایراد نیست بلکه، یک مزیت بزرگ و ستودنی برای سرزمینی است که اصالت فرهنگی و دینی اش را از آموزه ها و روش مولای عدالت، امیرمومنان علی (ع)، الگو گرفته است. مولایی که در برابر مدیران و استانداران خود در حوزه مسئولیت هایشان، هیچ تعارف و رودربایستی نداشت. در این باره کتاب شریف نهج البلاغه، نمونه های متعدد ،گفتمان ساز و الگوهای جامعی را پیش روی اندیشه و نگاه ما قرار داده است.
حال، رسانه های معاند و افرادی که دل در گرو منافع این سرزمین ندارند، این تحقیق و تفحص را بهانه ای برای تاخت و تاز قرار دادند و می دهند.با این حال مجلس خود با وجود آگاهی از این رذالت بدخواهان ، در این عرصه مهم گام نهاد. در واقع نمایندگان بر اساس حق مردم و قانون، با وجود آگاهی از شیطنت هایی که در پی این تحقیق و تفحص پدید خواهد آمد، مقتدرانه و شفاف با مردم سخن گفتند و تلاش دارند ضمن ارائه گزارشی از عملکرد سازمان اوقاف، از ناکارآمدی ها، ترک فعل ها و بی برنامگی های احتمالی در این مجموعه جلوگیری کنند.
نماینده مجلس: تلاش کردیم کار به این نقطه نرسد
اما چرا مجلس متقاعد شد، که این تحقیق و تفحص را از سازمان اوقاف پیگیری کند؟در پاسخ به این پرسش، باید به گزارش نهایی کمیسیون فرهنگی که دیروز در مجلس قرائت شد، مراجعه کنیم. ابعاد وسیع مسائل و چالش های مدیریتی، ابهام ها و بی برنامگی در این سازمان بخشی از این دلایل است که ما آن را این جا مرور خواهیم کرد.
اما قبل از آن دکتر سید جلیل میرمحمدی نماینده متقاضیان تحقیق و تفحص که ما عصر روز گذشته با وی گفت وگو کردیم، این طور گفت: من در حدود۲ سال با برپایی جلسات متعدد ومکرر تلاش کردم که کار به این مرحله نرسد، اما متاسفانه چون همراهی نشد از اهرم نظارتی تحقیق وتفحص استفاده کردیم و خوشبختانه مجلس هم با رای بالای 80 درصدی(170 رای از 209 نفر) آن را مصوب کرد، مردم عزیز بدانند که این موضوع برای مجلس مهم است و از آن جا که این مسئله برای مردم هم مهم است بی شک از حقشان کوتاه نخواهیم آمد و نتیجه را به طور شفاف با آن ها در میان خواهیم گذاشت.
محورهای تحقیق و تفحص چیست؟
آن چه خبرگزاری ملت از صحن علنی روز گذشته مجلس گزارش کرد، می گوید، این طرح با عنوان تحقیق و تفحص از «درآمدها، نحوه هزینه کردآن و موقوفات رها شده سازمان اوقاف و امور خیریه» در صحن قرائت شد و به 17 محور اشاره داشت که ما بخش هایی از آن را مرور می کنیم:
– چرا موقوفات بسیار زیاد واقفین بدون برنامه رها شده است؟ برنامه سازمان در نذری های چند صد میلیارد تومانی مردم در بقاع متبرکه چیست؟
-گزارش مبسوط از رقبه ها و موقوفاتی که سالیان سال است به ثمن بخس در اختیار افراد ذی نفوذ و غیر مرتبط قرار گرفته است.
-گزارش مبسوط از میزان مبالغ موجود در حساب های بانکی ادارات کل و سازمان که ماه هاست در بانک ها رسوب یافته است.
– ارائه گزارش عملکرد در خصوص احیای ده ها میلیارد تومان موقوفات رها شده در کشور
– گزارش از اعمال مدیریت طی 5 سال اخیر جهت کاهش نارضایتی مردم از عملکرد صف و ستاد سازمان اوقاف
– گزارش از میزان کمک های بلاعوض به سازمان ها، نهادهای فرهنگی مذهبی و علمی طی 5 سال گذشته
– پاسخگو نبودن مدیران اوقاف به دستگاه های مختلف.
رهاشدگی ده ها میلیارد موقوفات
میرمحمدی همچنین روز گذشته در نطق خود در مجلس، در توضیحات بیشتر گفت: برخی افراد در سازمان اوقاف با سلب مالکیت از مردم، اموال مردم را تصرف می کنند و در این زمینه شفافیت و اطلاع رسانی مناسبی برای
هزینه کرد عواید حاصل از موقوفات وجود ندارد. آن طور که خبرگزاری ایکانا گزارش نقل کرده است، این نماینده مردم در مجلس اضافه کرد: شاید ده ها هزار میلیارد تومان وقف حدود 30 تا 40 سال رها شده است و گاهی اوقاف به صورت بی رویه موقوفات را اجاره و پذیره می دهد که نارضایتی مردم به ویژه مستاجران اوقاف را به دنبال داشته است. وی یکی از موارد غیرشفاف در سازمان اوقاف را شفاف نبودن میزان واگذاری موقوفات دانست و اظهار کرد: در این حوزه موقوفات به مجموعه و افرادی واگذار شده که جای سوال دارد و به برخی که اهلیت دارند، واگذار نشده که لازم است در این زمینه اطلاع رسانی شفاف صورت گیرد. میرمحمدی یادآور شد: اوقاف هیچ برنامه ای برای موقوفات رها شده ندارد،
زمین های مرغوبی که وجود دارد هیچ برنامه ای
برای آن وجود ندارد و اراده ای برای تبدیل به احسن کردن آن در اوقاف نیست.
به دنبال رفع خلاء های مدیریتی در اوقاف و گره گشای از کار مردم هستیم

وی اظهار کرد: تلاش می کنیم بتوانیم گزارش این تحقیق و تفحص را به موقع به صحن مجلس، مسئولان و تصمیم سازان در این امر، ارائه دهیم و امیدواریم مدیریت تعاملی حوزه وقف در کشور با این تحقیق و تفحص ارتقا یابد و به جایگاه اصلی خود نایل شود.
ثبت دیدگاه